joi, 31 martie 2011

Tochitura de miel

Sa trecem si la treburi mai serioase si sa facem o mancare satioasa. Imi place ideea de tochitura... cu mamaliguta. Tochitura se poate face din orice fel de carne, sau chiar mai multe deodata. Eu am facut cu carne de miel.
Pentru cei ce nu suportati mirosul de miel, va propun sa o opariti apoi sa o spalati cu apa rece,iar mirosul dispare.

  Ingrediente:
- 1kg carne miel fara oase
- 1 ardei gras rosu
- 1 morcov
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapa mare
- sos de rosii
- 2 catei usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- condimente: sare,piper, cimbru, boia iute
- 1 pahar de vin alb

Se taie carnea patratele mici, se pun in apa care clocoteste si se lasa la fiert 6-7 minute. Se ia de pe foc si intr- o strecuratoare se spala sub jet de apa rece.
Se taie legumele, intr-o cratita se incinge uleiul si se caleste usturoiul. Se adauga legumele si se calesc si ele cu putina sare si piper.
Se adauga carnea, sosul de rosii, 1/4 cana de apa calda, apoi se condimenteaza cu cimbru si boia. Se lasa sa fiarba pana scade sosul. La final se adauga vinul si se mai mai lasa 10 minute la fiert.
Se serveste pe pat de mamaliguta si cu castraveti murati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu