Ingrediente:
- 1 piept de pui dezosat si fara piele
- 250 ml lapte
- 1 lingura de boia dulce
- 1 lingura de chilli
- 1 lingura de praf de usturoi
- 2 lingurite de condimente pentru pui
- sare, piper
- fulgi de porumb
- 2 oua
- 1 cana de pesmet
Intr-un castron pune laptele, condimentele si pune bucatile de piept acolo. Se lasa la marinat cateva ore bune, sau chiar de seara pana dimineata.
Marinarea carnii e importanta, astfel crispy vor fi moi la mijloc si crocante pe deasupra. In general pieptul de pui e atos si uscat dupa prelucrare termica.
Dupa ce au stat la marinat, le pregatim pentru baia de ulei :)
Intr-un castron spargem 2 oua, le batem cu o lingura de laptele in care au stat fasiile de pui. Intr-o farfurie pune pesmetul si intr-alta fulgii de porumb maruntiti.
Scoate o fasie de pui, da-o prin pesmet, apoi prin ou si la sfarsit prin fulgii de porumb. Prajeste puiul astfel obtinut in baie de ulei, sa nu fi nevoit sa le intorci, altfel se va dezlipi pormbul.
Tananam: Meniu Crispy strips
Informatii nutritionale per bucata (apx 25gr)
Calorii ... 81kcal
Grasimi ... 4gr
Proteine ... 3,5gr
Carbohidrati ... 2,4gr
Fibre ... 0,3gr
Fata de cele de la KFC nu sunt mai hipocalorice, dar dupa ce le vei praji, vei vedea cum arata uleiul ramas, si atunci sa te gandesti cat de des schimba cei de la KFC uleiul in care se prajesc zilnic sute de bucati.
Tare! Si nevasta mea o sa faca maine asa ceva. Tineti-o tot asa! E bestial blogul, varule! Deja l-am pus la bookmarks.
RăspundețiȘtergere