vineri, 18 martie 2011

Pui cu salsa de avocado

Salsa e o alternativa simpla a unei salate de vara langa un gratar de pui.

Ingrediente:
- 2 piepti de pui fara os si piele
- o lingura seminte de susan
- zeama de la o lamaie

Ingrediente salsa:
- 2 rosii decojite
- o ceapa mica
- 1 avocado
- 1 castravete
- 1 ardei iute
- o mana de coriandru tocat
- zeama de la jumatate de lamaie

Se spala puiul, se taie cubulete si se pune intr-un castron in care am pus zeama de la o lamaie si susanul. Se scot apoi din zeama si se infig pe bete de frigarui. Se asezoneaza cu sare si piper.


Frigaruile obtinute se prajesc intr-o tigaie nonaderenta cu o lingura de ulei. Se intorc pe toate partile pana sunt bine patrunse si rumenite. La fel de bine se pot face si pe gratar, ca oricare alte frigarui.
  Urmeaza sa facem salsa. Tocam castravetele in bucatele mici, ceapa, rosiile si ardeiul iute.Adaugam zeama de la lamaie. Curatam de coaja avocado, ii scotem samburele si il tocam si pe el marunt. Il adaugam peste restul ingredientelor. Inainte de servire punem si frunzele de coriandru tocate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu