sâmbătă, 9 aprilie 2011

Pollo funghi

Azi am ales sa fac "pollo funghi" . imi place sosul alb pe baza de smantana si combinat cu pui devine si mai pe placul meu;... si sper ca nu numai

Ingrediente:
- penne (pentru servit)
- 2 linguri parmezan
- piept de pui la gratar sau in tigaie fara ulei
- 250gr ciuperti taiate
- 100ml smantana pentru gatit
Sos bechamel:
- 2 linguri faina
- 1/2 lingura unt
- 200ml lapte fierbinte
- sare, piper alb
- 1 lingurita zeama de lamaie

Se fac fileuri din pieptul de pui si se pregatesc la gratar sau in tigaie. Se mentin calde pana e gata sosul (sau daca aveti un ajutor le faceti in acelasi timp).
Fierbeti pennele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pentru sos, puneti intr-o cratita nu prea mare untul, si cand e topit puneti faina si amestecati bine. Dupa ce s-au omogenizat adaugati laptele fierbinte si amestecati energic fara a face cocoloase.
Lasati sa clocoteasca 2 minute pana se ingroasa. La sfarsit faceti focul mic si adaugati smantana lichida si mai lasati sa fiarba pana sosul ajunge la consistenta dorita.Adaugati ciupercile (daca sunt proaspete puteti sa le caliti inainte in putin unt si cu 2 catei de usturoi taiati feliute)
Asezonati cu sare, piper alb si zeama de lamaie.
Pe o farfurie se pun pennele, se presara parmezan peste ele, iar langa se pune pieptul de si sosul deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu