marți, 15 martie 2011

Salata cu pui

Stim cat de "peste mana" le e multora sa manance legume proaspete. Cand te gandesti la salata, nu o concepi ca pe un fel de mancare, ci o garnitura. Si din moment ce ai in fata o bucata de friptura si o bucata de paine, salata nici nu mai conteaza daca e sau nu si ea prezenta.
 Astazi o sa va prezint o salata care contine si piept de pui la gratar si un sos si crutoane...un pranz sau o cina completa.



  Pentru 2 portii aveti nevoie de:
- 2 rosii
- 2 castraveti
- 1 ardei gras verde
- 1/2 piept de pui
- rozmarin maruntit
- praf de usturoi
- sare,piper
- crutoane (sau paine prajita)  cu gust de usturoi

 Spalam pieptul de pui, il taiem fasii subtri si leasezonam cu sare, piper, rozmarin si praf de usturoi. Le punem pe gratar sau intr-o tigaie nonaderenta unsa cu putin ulei de masline.
 Separat pregatim salata, taiem rosiile, castravetii si ardei dupa bunul plac, le punem intr-un castron si le stropim cu putina zeama de lamaie.

Pentru sos aveti nevoie de:
- 2 linguri de iaurt gras (sau smantana)
- 2 linguri de lapte (optional)
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingurita otet
-  patrunjel tocat

Curatam usturoiul, il frecam cu putina sare si uleiul de masline, adaugam otetul si iaurtul si amestecam. Punem patrunjelul tocat.Daca este prea gros, puneti lapte pentru a-l subtia.


   Taiem pieptul patratele si il punem peste salata. Se adauga sosul si se amesteca.


   Daca alegeti sa folositi crutoane, le puteti amesteca si pe ele cu salata si sosul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu