Pentru 8 hamburgeri aveti nevoie de:
- 8 chifle mari pentru hamburgeri ( la Carrefour gasiti unele americane cu susan)
- o punga de burgeri (eu am folosit Papane de la Transavia)
- 8 felii de cascaval
- 3 rosii
- 3-4 castraveti proaspeti sau murati
- 1 ceapa alba mare
- frunze de salata verde
- ketchup si maioneza
- 1kg de cartofi
Rosiile,castravetii si ceapa le taiem felii subtiri, la fel si cascavalul (puteti folosi si felii de branza topita cu cascaval).
Burgerii ii prajim sau ii punem pe gratar, dar numai dupa ce am pregatit chiflele si legumele, ca sa fie calzi.
Taiem chiflele pe jumatate, dar nu de tot.Le puteti taia de tot in cazul in care doriti sa le puneti si pe gratar pe ambele doar pe partea din mijloc.
Si acum asamblarea. Se pune carnea fierbinte peste jumatatea de jos a chiflei, imediat se aseaza deasupra o felie de cascaval, apoi rondele de castraveti, felii de ceapa, apoi felii de rosii, se pune ketchup, o frunza de salata si apoi maioneza. Deasupra se pune jumatatea cealalta de chifla.
Pentru a fi meniul complet, curatati 1 kg de cartofi, spalati-i, taiati-i bastonase, dar foarte subtiri si cat de cat egale.
Pentru a fi mai sanatosi, puneti cartofii taiati in apa rece timp de 20 de minute, si apoi aruncati apa.
Pentru a iesi crocanti la exterior si moi inauntru presarati sare pe ei inainte de a-i praji.
Scoateti cartofii prajiti pe un servetel si incercat pe cat se poate sa ii stergeti de ulei.
Stiu ca mirosul de la fast food este imbietor, si e mult mai simplu sa cumperi decat sa faci, ceea ce v-am prezentat e doar o alternativa si in acelasi timp un motiv de distractie. Puteti face hamburgerii la gratar la iarba verde cu prietenii sau doar pentru a va face o placere culinara.
Cu toate astea, stim cu totii cate calorii goale are un astfel de meniu.. iar daca nu stiti, va prezint informatiile nutritionale per portie:
Hamburger Cartofi prajiti(200gr)
Calorii: 510kcal 638kcal
Grasimi: 27,4gr 34gr
Carbohidrati: 40gr 76gr
Proteine: 25,8gr 8gr
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu