sâmbătă, 19 martie 2011

Kumpir - cartof umplut

Kumpir este o specialitate turceasca si anume cartofi copti in staniol umpluti cu diverse combinatii de legume, carne si sosuri.
Noi o sa va prezentam doar una dintre ele, restu ramane la imaginatia voastra.


 Se aleg cativa cartofi maaari (eu am pus doar 3) se spala bine si se invelesc in staniol. Se pun la cuptor cam 1 ora.


 Pentru umplutura am ales ghiudem, crema de branza, porumb fiert si cascaval ras. Porumbul era congelat, l-am fiert si apoi l-am scurs de apa si am pus pe el unt si sare.Ii da un gust mai bun.
Daca nu aveti ghiudem sau daca nu va place, il puteti inlocui cu orice alt mezel sau carne.
   Dupa ce ati scos cartofii de la cuptor, se desfac din staniol pe jumatate, se decupeaza partea de sus si se scobesc de miez. Se pune inauntru crema de branza (daca nu aveti puteti pune si unt sau margarina), apoi adaugam celelalte ingrediente.
   Se presara pe deasupra cascaval si eventul puteti pune si sosuri de maioneza sau ketchup.
  Cartoful ar arata asa:

2 comentarii: