miercuri, 23 martie 2011

Pui cacciatore cu bacon

Daca ieri v-am prezentat o salata frantuzeasca, azi ne extindem teritoriul in Italia, si facem "pui cacciatore". Mai pe romaneste pui cu sos de rosii.
Ca adaos de gust, am pus felii de bacon... o delicatesa.
 Va promit ca nu dati gres cu reteta asta indiferent de ocazie sau de pretentiile musafirilor.

Sa incepem atunci. Aveti nevoie de :
- vreo 8 bucati de pui (noi am avut un pui intreg si am luat de la el pulpele si aripioarele)
- 6 felii de bacon
- 2 cepe mijlocii
- 2 fire de rozmarin
- 600gr rosii din conserva
- 2 linguri de otet din vin
- 1 lingura de zahar
- 2 linguri ulei de masline
- 400ml supa de pui
- 1 mana de patrunjel tocat

 Se pune pe foc o cratita sau o tigaie mai mare si se incing cele 2 linguri de ulei. Peste el pune puiul si rumeneste-l pe toate partile. Pe masura ce fiecare bucata e gata, o scoti pe o farfurie. Dupa ce ai terminat de prajit bucatile de pui,dai focul incet si pui feliile de bacon.Lasa-le sa se prajeasca pana iese o parte din grasimea din ele si devin crocante, apoi le scoti in aceasi farfurie cu puiul.

In grasimea pe care a lasat-o baconul, pui la calit ceapa taiata solzisori cu firele de rozmarin. Cand ceapa e aurie se pune inapoi puiul si bacon apoi se adauga supa, rosiile, otetul, zaharul si se asezoneaza.
Lasa-le sa fiarba la foc mic si acoperite timp de 40 minute, sau pana cand puiul e fraged.
La sfarsit pune patrunjelul tocat. Se poate servi simplu sau cu garnitura de paste, cartofi sau  orez.

Un comentariu: