duminică, 13 martie 2011

Cheesecake cu lichior de cocos si jeleu de cafea

Ingrediente pentru blat:
- 175 gr biscuiti cu cocos (eu am folosit Coconitos)
- 85 gr unt topit

Se piseaza bine de tot biscuitii fie intr-un robot de bucatarie fie cu un ciocan de snitele, sau razuiti.cum va vine mai bine numai sa fie bine maruntiti ca sa se lege. Topim untul intr-un vas si il amestecam cu biscuitii.
Cel mai bine pentru o astfel de prajitura se potriveste tava rotunda cu fund detasabil.Presam amestecul obtinut in tava si dam la rece pana e gata crema.





Ingrediente pentru crema:
- 1 plic de gelatina + 1lingurita din alt plic
- 100gr branza quark
- 250gr mascarpone
- 150ml lichior de cocos
- 150ml frisca lichida
- 2 oua
- 140 gr zahar


  Intr-un bol se pun 5 linguri de apa rece peste care se pune gelatina si se lasa 5 minute. Bolul se pune intr-o cratita cu apa ce fierba la foc mic si se lasa acolo pana cand gelatina s-a topit.
  Intr-un castron pentru mixer punem cele 2 feluri de branza si lichiorul si gelatina si le mixam pana se omogenizeaza. Atentie la gelatina, e posibil sa se intareasca in timp ce o mixati si sa ramana bucatele pe paletele mixerului. indepartati-le, sunt inestetice.
Peste amestec se adauga frisca lichida si se bate la viteza mare. Daca vi se pare prea subtire puteti pune 1/2 plic de intaritor pentru frisca.
Separat in alt bol se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana se obtine un amestec gros, galbui, apoi se adauga peste amestecul de branza si apoi se pune in forma peste biscuiti. Se da la rece 3-4 ore, pana se intareste.



Ingrediente pentru jeleu:
- 200ml cafea neagra sau ness
- 3 lingurite de zahar
- 1 pliculet de gelatina

Pentru a prepara jeleul aveti nevoie de 150ml de cafea neagra sau ness indulcita cu 2 lingurite de zahar. Din cafea se iau 3 linguri si se pun intr-un bol peste care se pune gelatina. Se pune la topit asa cum am mentinut mai sus, apoi se toarna inapoi in vasul cu cafea. Se lasa la racit putin si apoi se toarna peste prajitura (numai dupa ce aceasta a stat la rece 3-4 ore).
Se da la rece pentru cateva ore inainte de a fi servita







Acest desert se potriveste perfect la o ocazie speciala sau la sarbatori, pentru ca merge la fix dupa o masa copioasa, fiind o prajitura usoara, nu foarte dulce si racoritoare.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu