luni, 14 martie 2011

Buffalo wings

Suna sofisticat si presupuneti ca e greu de facut. Ei bine, nu e deloc asa. Buffalo wings sunt aripioare de pui picante.

Ingrediente:
- 10 aripioare de pui
- 5 linguri de faina
- 2 linguri pesmet
- praf de usturoi
- sare
- piper
- condimente de pui
- chilli sau boia iute
- 1/2 pachet de unt topit
- 1/2 cana de sos picant (sau ketchup picant)
- 1 lingura de otet
- ulei pentru uns


   Spalam aripioarele, le taiem pe jumatate si le asezam pe un servetel. Intr-un castron cu capac sau o punga cu fermoar punem faina, pesmetul, praful de usturoi si condimentele,inclusiv chilli. Peste ele punem aripioarele sterse de apa si amestecam pana cand sunt acoperite bine.
   Intr-un castron punem untul topit, cu sosul picant,otetul si eventual si cateva condimente picante (chilli, sau ardei iute uscat si tocat). In cuptor, sosul picant (in general ketchupul iute)  isi pierde din tarie si e posibil ca aripioarele sa fie mai mult dulci decat iuti. 
   Dam aripioarele si prin sosul picant si apoi le asezam pe o tava unsa cu ulei si le dam la cuptor. Se coc pe fiecare parte cate 20-25 minute.



Le puteti servi ca atare, cu legume fierte, orez sau un sos facut din branza cu mugecai albastru (blue cheese dip pe numele lui adevarat).

Pentru cei interesati, aveti nevoie de:
- 80 gr branza cu mucegai albastru- gorgonzola sau la Kaufland se gasesc unele pe nume  GranBavares sau Dorblu
- 100gr de smantana
- 100gr maioneza
- 1 catel de usturoi
- patrunjel

Se piseaza usturoiul, se toaca patrunjelul si se mixeaza impreuna cu branza si smantana. Se adauga apoi maioneza. Se pune intr-un bol. Se poate consuma la fel de bine si cu bastonase de morcovi cruzi.




    Am gasit pe internet un filmulet interesant in legatura cu aceasta reteta. http://www.youtube.com/watch?v=BRcOY-PvOC8

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu