marți, 22 martie 2011

Salata Nicoise

Salata Nicoise este o specialitate frantuzeasca, foarte apreciata pe teritoriul Frantei si nu numai. Variantele sunt multiple, dar in general baza sunt cartofii fierti, tonul si fasolea verde.
Daca de fel tonul si cartofii fierti se pun in salata, cu restul ingredientelor, eu am ales sa fac chiftelute.



Ingrediente:
- 2 rosii
- 1/2 castravete
- 1 conserva ton in suc propriu
- 300gr cartofi
- 2 oua
- 200gr fasole verde
- 100gr masline Kalamata
- 50 gr faina
- 1 lingura de otet
- 1 lingura ulei de masline


Cartofii se curata, se taie in bucati si se pun la fiert.Cand aproape au fiert se pune si fasolea. Ouale se fierb si ele si se lasa sa se raceasca.
  Intre timp taiati rosiile, castravetele, puneti-le intr-un castron impreuna cu maslinele. Cand s-au fiert pastaile, le raciti sub jet de apa rece si le puneti si pe ele in castron. Le asezonati cu ulei, otet si sare.
 Cand sunt fierti, cartofii se piseaza cu o furculita si se amesteca cu tonul scurs. Faceti chiftele din acest amestec si le prajiti intr-o tigaie unsa cu putin ulei.
 Curatati ouale de coaja, taiati-le in 4 si asezati-le deasupra bolului cu salata. Langa ele asezati si 2 chiftele si serviti :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu