marți, 15 martie 2011

Rainbow cupcakes

 Ce poti face cu niste hartii de briose, un aluat si putina imaginatie?

                     Rainbow cupcakes...   



 Va invit sa pregatiti impreuna cu mine un desert colorat :D




 Ingrediente pentru 12 cupcakes:
- 150gr faina
- 1 praf de sare
- 150gr zahar
- 180 gr unt
- 1 ou mare
- 130ml lapte batut
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- colorant alimentar lichid (rosu, galben, albastru)

   Amestecam faina cu praful de copt intr-un vas.Separat frecam zaharul cu untul pana devine o pasta omogena, apoi adaugam oul si amestecam din nou, in final punem vanilia. Acum e momentul sa dam consistenta aluatului, punem faina treptat alternand cu laptele batut. Compozitia obtinuta trebuie sa curga, asemenatoare celei de clatite, dar putin mai groasa.


  Turnam aluatul in 6 vase si punem in ele coloran dupa imaginatie.


  Acum urmeaza sa punem compozitia in forme. Daca aveti tava cu forme de briose, tapetati-le cu hartie speciala pentru muffins si turnati compozitia in straturi colorate. Daca nu aveti tava, puteti sa asezati intr-o tava de aragaz mai multe hartii una intr-alta ca sa fie tari si turnati compozitia cu grija sa nu se lase.



Nu le umpleti decat 3/4, de la praful de copt ele se umfla in timpul coacerii. Dupa ce le-ati pus in forme, le dati la cuptorul incins in prealabil timp de 20 min. Daca nu sunteti siguri ca sunt gata, faceti testul scobitorii (infigeti o scobitoare in mijlocul unei briose si daca atunci cand o scoateti e curata inseamna ca sunt gata).

 

 

  Pentru decor puteti face  o glazura din albusuri si zahar pudra. Bateti cu mixerul 200gr zahar pudra cu 1 albus de ou pana devine o spuma tare. 
  Deasemenea puteti pune bomboane colorate pentru decor, ciocolata rasa sau cocos colorat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu