duminică, 3 aprilie 2011

Fondant au chocolate

Un rau de ciocolata fierbinte... fructe proaspete... inghetata... Fondant au chocolate
Sa trecem la subiect :D
Ingrediente (pentru 6 bucati):
- 3 oua
- 100gr unt
- 100gr zahar
- 60gr faina
- 1 ciocolata neagra de 100gr
- cateva patratele de ciocolata


Pe bain-marie (adica peste o cratita cu apa care fierbe mai puneti una mai mica) se pune ciocolata bucatele si untul taiat cubulete. Se amesteca pana devine o pasta si se lasa la racit.

 Intre timp mixati ouale cu zaharul si faina. Adaugati peste ele dar numai dupa ce s-a racit putin ciocolata topita.










Se ia o forma pentru briose (sau forme separate) si se ung bine cu unt, apoi se tapeteaza cu cacao sau faina.
 Se toarna un strat de compozitie se pun 2 patratele de ciocolata si apoi se adauga iar compozitie pana se umle 3/4 din forma.
Se dau la cuptor pentru 5-6 minute sau pana capata forma,dar la mijloc sunt moi.Se scot din tava cat sunt fierbinti, altfel se vor intari.
Se pudreaza cu cacao sau zahar pudra si se servesc fierbinti cu fructe sau inghetata.


2 comentarii: