sâmbătă, 26 martie 2011

Ceai de ghimbir cu lime si miere

Ghimbirul a devenit preferatul meu. Aroma lui iti trezeste simturile cu un puternic miros exotic si un gust dulce-intepator.
Ghimbirul se foloseste in nenumarate retete, de la prajituri, salate, sosuri, ceai. Si cine nu a auzit de ginger beer?
Ei bine,zi am ales sa facem ceai de ghimbir.Foarte aromat si bun pentru raceala, perfect pentru zilele aceastea cu vreme schimbatoare

Ai nevoie de:
- ghimbir proaspar taiat bucatele
- un baton de scortisoara
- niste cuisoare (optional)
- lime sau lamaie
- miere

Fierbe apa cu bucatile de ghimbir 5 minute. Adauga scortisoara si cuisoarele,opreste focul si lasa-l 10 minute.
Pune-l in cani, adauga 1 lingurita de miere si zeama de lime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu