sâmbătă, 30 aprilie 2011

Escalop milanez


O alternativa mai usoara la friptura clasica. Se poate face din vita, porc sau pui, cu conditia ca bucatile de
carne sa nu fie grase, cu zgarciuri sau piele. Se feliaza 2 bucati egale si se urmareste urmatorul proces pentru a face un escalop delicios.



Ingrediente:
- muschi file de porc taiat felii egale
- 150 gr bacon
- 200gr ciuperci
- 150ml vin rosu
- suc de rosii
- 1 polonic de supa simpla (sau apa)
- sare, piper











Feliile de carne se dau prin faina si se prajesc in ulei incins, se adauga baconul taiat julienne, ciupercile, supa si vinul rosu. Se lasa sa fiarba pana mai scade supa.
La sfarsit se pune sucul de rosii si se mai lasa sa dea un clocot. Daca vi se pare prea subtire sosul rezultat puteti adauga o lingurita de amidon sau un rantas de faina.

Pentru garnitura am folosit chiftelute de cartofi (kartoffel puffer).
- 5 cartofi mici fierti cu tot cu coaja
- 3 linguri de cascaval ras
- 2 galbenusuri
Se racesc cartofii, se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare. Se amesteca cu cascavalul ras, galbesnusul, sare si piper. Se formeaza bilute mici care se dau prin faina. Se aseaza intr-o tigaie de teflon unsa cu putin ulei si se aplatizeaza. Se prajesc bine pe ambele parti pana se rumenesc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu