miercuri, 30 martie 2011

Biscuiti colorati cu ghimbir

Continui cu retete cu ghimbir si aleg pentru azi biscuiti. In general biscuitii sunt pentru cafea dimineata, sau o gustare, nu prea ii folosim pe post de desert. Oricum ati vrea sa ii consumati, ei sunt deliciosi, foarte aromati si aratosi :d



Ingrediente:
- 175gr faina
- o bucata cat o nuca de ghimbir proaspat sau 1 lingurita de ghimbir macinat
- coaja de la o portocala
- 1 lingurita de sare
- 100gr unt rece
- 50gr zahar brun
- 1 lingura de lapte
- zahar pudra pentru ornat
- faina pentru tapetat
- dropsuri colorate

Se amesteca untul taiat cubulete cu sarea,ghimbirul si coaja de portocala.Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele si zaharul. Se amesteca pana se obtine o compozitie sfaramicioasa. Se presara faina pe masa de lucru, se ia compozitia si se framanta cu mana pe suprafata de lucru, pana devine fina si moale. Se face bulgare si se infasoara in folie alimentara.Se da la frigider pentru jumatate de ora.

Se tapeteaza din nou suprafata de lucru cu faina si se intinde din aluatul scos de la frigider o foaie subtire de cativa mm.
Pentru a forma un biscuite, se decupeaza doua bucati identice cu o forma (la noi steluta), iar la una din ele se decupeaza cu alta forma mai mica mijlocul. Se aseaza bucata decupata peste cealalta, iar golul ramas se umple cu dropsuri pisate.
Bucatile ramase se pot coace ca atare, sau se pot amesteca pentru a face alta foaie.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit timp de 20 minute, sau pana cand    devin putin maronii (nu arse)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu